Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния по манастирски

Яхния по манастирски

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Яхния по манастирски1 / 2
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Постна яхния, с която ще ви нагостят в магерницата, че и рецептата ще ви дадат"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • арпаджик - 200 г
  • маслини - 100 г /без костилки/
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • домати - 2 - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината се задушава лук, моркови, целина.

Прибавя се арпаджикът, маслините, гъбите, черен пипер на зърна, сол и се залива с виното.

Добавя се малко вода. Оставя се да се вари на тих огън до омекване на зеленчука.

Прибавят се картофите на кубчета и оризът.

Добавя се и вода за да покрие ястието. Вари се така за около 15 мин.

Добявят се и доматите и се разбърква. Може и да се запече във фурна до зачервяване.

Готовата яхния се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Яхнията по манастирски е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dacy
dacy
А къде останаха гъбите?
29.03.2013 11:03
1