Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби по Манастирски

Гъби по Манастирски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъби по Манастирски
Снимка: Зори
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пресни манатарки, приготвени по манастирски с масълце и подправки - голяма вкусотия, казваме ви"

Необходими Продукти

  • манатарки - 400 г пресни
  • масло - 50 г краве
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • мащерка - няколко щипки
  • чубрица - щипка
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме манатарките на едро, ако има и по-дребни, ги оставяме цели.

Намазваме дъното на огнеупорен съд (сач, глинена тавичка) със зехтина, добавяме гъбите и парченцата масло.

Прехвърляме в студена фурна и загряваме на 180 градуса. Печем около 25-30 минути, като с дървена бъркалка разбъркваме един-два пъти.

Няколко минути преди да ги изкараме от фурната, поръсваме гъбите с ситно стритите билки - мащерка, чубрица, и подправки на вкус - сол, черен пипер и кимион.

Сервираме гъбите в масло в голяма чиния, полети с отделилото се сосче в тавата. За топене може да предложите препечен хляб.

Поръсваме със счуканите скилидки чесън и гарнираме с клончета пресен копър.

Гъбите по Манастирски са много вкусни!

Ако имате повечко гъби под ръка, опитайте рецептите ни за гъби в масло или ризото с манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: