Начин на приготвяне
Черният дроб се сварява за 10-15 минути, а останалите дреболии се варят около час в подсолена вода. След това се оставят да изстинат и се нарязват на кубчета.
В тиган с олио се запържват пресните лук, чесън и ориза. Оризът трябва да стане прозрачен.
Запържените продукти се изсипват в тава, прибавят се нарязаните на кубчета дреболии, ситно накълцаните пресни подправки и черния пипер. Всичко се залива с 4 чаши от бульона, в който са врели зеленчуците.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.
За заливката: Содата се добавя към киселото мляко, след което се прибавят яйцата и брашното. Всичко се разбърква добре и получената смес се разпределя равномерно върху дроб сармата.
Връща се във фурната за още 15 минути или докато дроб сарма от агнешки дреболии придобие апетитен загар.
Коментари