Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Фунийки»Класически фунийки с крем Рафаело

Класически фунийки с крем Рафаело

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Класически фунийки с крем Рафаело
Снимка: Яница Николова
1 / 5
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
"Искате ли всички да говорят за вашите фунийки, тогава пригответе класически фунийки с крем Рафаело"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • захар - 95 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • амонячна сода - 2/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 щипка, или сода за хляб
  • брашно - около 2 1/3 ч.ч.
  • Крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • нишесте ванилия - 1 с.л.
  • брашно - 3 1/2 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 5 - 6 бр. на прах
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л.
  • Още
  • кокосови стърготини - 1 - 2 с.л.
  • шоколад - 1 - 2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото в купа се разбива яйцето и захарта. Киселото мляко и амонячната сода се смесват, след това се прибавят към яйчената смес. Прибавят се олиото, бакпулверът, пресято брашно.

Меси се меко и нелепнещо тесто. След около 5-10 минути се разточва около 3-5 мм, нарязва се на ленти около 1.5-2 см широки и се увиват около формички фунийки.

Нареждат се в тава с хартия за печене , на разстояние едни от други. Пекат се на 190-200 градуса до златист цвят.

После се охлаждат и се пълнят с крем.

За крема 400 мл мляко и захарта се слагат на котлона. Останалите 100 мл се разбиват с яйцата, нишестето и брашното. Щом млякото заври, сместа се сипва, като се разбърква непрекъснато до сгъстяване.

После може да се пасира, за да е гладък кремът. Прибавя се маслото, ванилиите и кокосовите стърготини.

С шприц се пълнят фунийките. Може да се топнат в настърган шоколад или кокосови стърготини.

Оставят се за 1 нощ, за да омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Благодаря ви за рецептата за някой личен празник или когато ходя на гости ще ги направя
28.09.2018 12:57
1