Начин на приготвяне
За основата използвах бисквити Закуска, 2 с.л. захар и 80 гр разтопено масло. Основата трябва да е тънка и да се изглади добре. Оставя се в хладилник за 10 мин, през това време пригответе крема.
Смесете прясното и кондензираното мляко, белия шоколад и оставете на котлона, докато шоколадът не се разтопи. След това охладете и започнете с разбиването на крема сиренето. Към него добавете захар на вкус, кокосовите стърготини, останалото меко масло и есенцията.
Смесете с вече охладения крем от бял шоколад и бъркайте с миксер на ниска степен до хомогенност.
Извадете тавата с бисквитената основа от хладилника, върху нея започнете да редите потопени в мляко бишкоти възможно най-сбито. Намазвате с крема и така редувате, като накрая завършвате отново с крем и поръсвате с още кокосови стърготини, ако желаете.
Най-добре е да поседи в хладилник 1 нощ или поне 4-5 часа.