Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на първия крем за вкусната торта Рафаело. Разбийте с помощта на миксер млякото и маслото. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте.
За втория крем сложете белтъците на водна баня в суха купа. Разбийте до пухкавост, сипете захарта на части.
Белия шоколад може да разтопите на водна баня или на слаб котлон. Важно е да не загаря. Добавете маслото на парченца към белтъците, после малко по малко и разтопения шоколад.
Леко намазнете с масло форма за торта с падащо дъно - 22-23 см в диаметър.
Вземете лъжица от сладко по желание, добавете към него рома и прясното мляко. С получената смес сиропирайте бисквитите. Наредете бисквитения блат, после сложете един от двата крема по желание. После пак бисквити и крем.
Сложете трети слой бисквити и сложете кокосовата торта за 120 мин. в хладилник, за да стегне.
Пригответе и третия крем, разбивайки млякото и сметаната.
Извадете бисквитената торта от хладилника, освободете от формата с помощта на мокър нож. Сложете я на поднос или друго удобно място, върху което предварително сте сложили хартия. С третия крем измажете отстрани.
Поръсете с кокосови стърготини, украсете с бонбони Рафаело.
Бисквитеното Рафаело с 3 вида крем върнете в хладилника, за да стегне преди сервиране.
Да ви е сладко!
Коментари