Хумус

23/10/2011
dani
отdaniНовак
"Интересна разядка, която най ще ви се услади с топъл селски хляб!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 606
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • нахут – 1 консерва
  • сусамов тахан – 2 с. л.
  • лимонов сок – 3 с. л.
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете изцедения нахут, тахана, лимоновия сок, чесъна и подправките в блендера или купата на миксера и пасирайте. Ако сместа е много суха, прибавете малко от сока от консервата или малко кисело мляко.

Разстила се на тънък слой в чиния за сервиране, поръсва се със зехтин и ситно нарязан магданоз и се украсява с резенчета лимон и домат.подобни рецепти тук

5 4
4 6
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мартина Тракова
Аз също много го харесвам с препечена филийка.
0
0
Vladimir
Vladimir
27.03.2013 20:45
Много приятно ястие! Аз го предпочитам с повече зехтин,подправки,прясно изпечени питки и сварено яйце!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв