Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус от карфиол

Хумус от карфиол

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Хумус от карфиол
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Любопитно предложение за разядка или гарнитура, което ще събуди апетита на гостите ви"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. пушен
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • За заливка
  • сусамов тахан - 80 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - сок от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и накъсва на розички, след което се слага в купа.

Към него се прибавят зехтинът, пушеният червен пипер, чесънът на прах, кимион и сол на вкус. Карфиолът се обърква, за да полепнат по него подправките.

Розичките се разпределят в тава покрита с хартия за печене. Пекат се във фурна докато порозовеят и омекнат.

След като се изпече карфиолът се оставя да изстине, смесва се с тахан, лимонов сок и една скилидка чесън. Всичко се слага в блендер и смила до гладка смес.

Хумусът се слага в хладилник да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: