Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от темпе

Салата от темпе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Салата от темпе1 / 2
26/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 300 г прясно
  • ряпа - 50 г
  • темпе - 100 г
  • цвекло - 100 г червено
  • маслини - 6 бр. или царевица
  • слънчогледови семки - 50 г белено
  • лимони - 1 бр. сок
  • олио - 2 - 3 с.л. за пържене
  • зехтин - за овкусяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Темпе се нарязва на лентички и се запържва в загрятото олио. Цвеклото и ряпата се настъргват, а слънчогледовото семе се запича на сух тиган.

Прясното зеле се наряза на ситно и се разпределя по дъното на подходяща чиния за сервиране. Отгоре се подреждат темпехът и настърганите зеленчуци.

Салатата се поръсва със запеченото слънчогледово семе, напръсква се съвсем леко с лимонов сок. По желание може да се залее с малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: