Критска салата

Критска салата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Толкова много цвят, вкус и витамини на едно място А и става за мезе за узо"

Необходими Продукти

  • микс от салати - 150 г (айсберг, радичио, маруля или др.)
  • сухари - 4 бр. (по възможност ечемичени)
  • домати - 2 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • каперси - 10 бр. мариновани
  • черни маслини - 8 бр.
  • сирене - 100 г
  • За дресинга
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • риган - 1/2 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на чиния за салата се поставя накъсаните листа различни салати.

Отгоре се начупват на парчета сухарите. За тази салата е необходимо да са ечемични, но могат и да се заменят с други.

Доматите се нарязват на кубчета или дребни парчета и заедно с накълцания червен лук се разполагат върху сухарите.

Към салатата се добавят мариновани каперси, черни маслини и нарязано на кубчета сирене.

Най-подходящо в случая за тази ала гръцка салата е сирене Фета.

В малка купичка се смесват сол на вкус, зехтин, лимонов сок, черен пипер и риган.

Разбъркват се хубаво и с полученият дресинг се залива Критската салата, след което е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: