Салата Кашик

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Кашик
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази салата Кашик! - Афийет олсун! afiyet olsun"

Необходими Продукти

  • червени домати - 1 бр.
  • жълти домати - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. (жълта, зелена или червена)
  • кромид лук - 1 бр., може да сезамени с пресен
  • краставица - 1 бр.
  • нар - 2 с.л. (зърна)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 3 с.л.
  • сок от нар - 1 с.л.
  • сокът от 1/2 лимон
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турската дума Кашик (kaşık) в буквален превод означава лъжица и от там идва и името на салатата с домати.

Салатата Кашик се яде директно с лъжицата.

Тази градинска салата се отличава от останалите зеленчукови салати предимно по начина на нарязване на зеленчуците - те трябва да са нарязани на ситни кубчета.

Доматите се попарват и обелват, нарязват си на ситно.

Краставицата и лукът се обелват и наситняват, чушките се почистват от семената и се нарязват на лентички, след това на кубчета.

Всички зеленчуци се прехвърлят в голяма купа, добавя се ситно нарязан магданоз, зрънца нар и зеленчуковата салата се овкусява със сол, щипка-две лют червен пипер, сока от половин лимон, сок от нар и зехтин.

Разбърква се хубаво и се поднася в купички или в подходящи дълбоки чинии. Яде се с лъжица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: