Рибена чорба по манастирски

06/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 241
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате по-едрата риба, посолявате и я напръсквате с оцет. Заливате по-дребната риба с подсолена вода и я варите, докато омекне. После я отцеждате и я връщате в тенджерата. Прибавяте към получения бульон още вода, така че течността да стане около 1200 - 1300 мл.

Отделно нарязвате лука на ситно и го задушавате в олиото, докато омекне. Прибавяте ситно нарязания чесън и размитото в 1-2 к.ч. топла вода доматено пюре. Поръсвате с червения пипер, задушавате 2-3 минути и сипвате сместа в чорбата. Варите на умерен огън.

Когато чорбата кипне, прибавяте едрите рибени парчета, наливате виното и продължавате да варите на тих огън. След 10 минути поръсвате с черния пипер. Варите още 5-6 минути и отстранявате от огъня. Подправяте с лимонов сок и сол.

Преди да поднесете, поръсвате със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани
Ани
09.12.2013 15:24
Точно това мислех да готвя днес, но нещо не ми се започва... може би утре. Благодаря за рецептата :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв