Рибена чорба по гръцки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Рибена чорба по гръцки
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За да приготвите тази гръцка рибена чорба, ще ви е необходимо малко време и точната рецепта - второто го имате от нас"

Необходими Продукти

  • треска - 500 г филе
  • картофи - 2 бр.
  • зеле - 200 г
  • маркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от треска се слага в литър и половина студена вода и се оставя на котлона да заври. Зеленчуците нарязваме на парченца.

Щом рибата заври, отпенваме и добавяме стръкчетата целина. Готвим на слаб огън за около 20 минути.

В тиган си загряваме мазнина, задушаваме си за 5 минути нарязания на ситно лук, след това добавяме морковите. Готвим още 5 минути и добавяме картофите и зелето.

Задушаваме зеленчуците. Отделяме рибата и целината от бульона, а него прецеждаме.

Добавяме задушените зеленчуци при бульона и овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим до готовност и пасираме ястието на едри парчета.

Добавяме сметаната и оставяме рибената чорба да заври. Щом заври, изключваме котлона и оставяме супата върху него.

Супата се разсипва в купи и се слага от рибата.

Отгоре рибената чорба по гръцки се поръсва с пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: