Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лумакони с чушки

Лумакони с чушки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лумакони с чушки1 / 2
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, голяма, на кръгчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр., червена, почистена от семенната ѝ част, на тънки ленти
  • лумакони - 500 г (тестени охльовчета)
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • джоджен - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина, добавя се чушката на средно силен огън около 10 мин. или докато омекнат.

Междувременно се сваряват макароните в подсолена вряща вода до пълна готовност. Изцеждат се и се прехвърлят в съда със соса.

Добавят се магданозът, босилекът, черният пипер и се осолява. Разбърква се внимателно и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: