Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Риба с бяло вино в гювеч

Риба с бяло вино в гювеч

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Риба с бяло вино в гювеч1 / 2
07/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • риба - 700 г филе
  • лук - 4 глави
  • бяло вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на порции. Наръсете го с черен пипер, сол и лимонов сок.

Нарежете лука на малки кубчета и го задушете в мазнина. Добавете брашното, разтворено във вино, дафиновия лист, накълцаните на ситно магданоз и чесън.

Наредете парчетата риба в намаслен гювеч, върху тях сложете маслините. Полейте всичко с приготвения сос.

Пъхнете ястието за 20 минути в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: