Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карамелизирани портокали

Карамелизирани портокали

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Карамелизирани портокали1 / 2
01/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Тези карамелизирани портокалчета са прекрасна добавка към вашите сладкиши, десерти и ястия от птиче месо!"

Необходими Продукти

  • захар - 400 г
  • студена вода - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • вряла вода - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • портокали - 8 бр., обелени, на тънки резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в студената вода и на слаб огън, след като заври се оставя около 15 мин.

В голяма тава се изсипва студена вода с височина 4 см от дъното. Тенджерата със захарта се сваля от огъня и се слага в студена вода.

Прибавя се гореща вода и се разбърква добре. Портокаловите филийки се редят в чиня за сервиране, заливат се с карамела и се оставят да изстинат.

Така приготвените карамелизирани портокали може да използвате и за десерти, и за ястия от птиче месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е много ясно как се точно карамелизират портокалите, моля, обяснете по-ясно
26.03.2023 13:42
1
Покажи всички подкоментари