Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено Руло»Рибно руло със зелен лук

Рибно руло със зелен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибно руло със зелен лук1 / 2
24/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 600 г
  • хляб - 3 филии
  • гъби - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • масло - 80 г
  • сол - ½ ч.л.
  • лук - 2 глави
  • босилек - 5 - 6 листа
  • зелен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кайма, като почистената риба се смила в месомелачка. Гъбите се нарязват на ситно. Магданозът и лукът се нарязват и се запържват в маслото.

Добавят се гъбите и солта и когато и те се запържат, се оставя да изстине. Каймата от риба се разстила на тънко, поръсва се с листенца босилек и по средата се слага пълнежът с гъбите.

Завива се на руло и се слага в намазана с мазнина тава. Рулото се намазва с разбитите яйца и се поръсва с галета. Отгоре се слага малко масло и се запича в умерена фурна.

Преди сервиране се украсява с накълцан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ани
ани
А хлябът къде се слага?
28.04.2014 13:21