Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зелен лук

Мусака със зелен лук

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Мусака със зелен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 кг
  • домати - 500 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • олио - 2 чашки
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, измийте го добре и го нарежете. Задушава се до омекване в олиото, прибавете доматите, разбъркайте и изсипете в тавичка. Поръсете с магданоз.

Запечете във фурната за около 20-25 минути, след което мусаката се залива с разбитите с брашно и мляко яйца. Запечете отново в силно загрятата фурна, докато мусаката хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: