Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Кремсупа от зелен лук

Кремсупа от зелен лук

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Кремсупа от зелен лук1 / 2
19/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен лук - 8 стръка, на тънко
  • масло - 1 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. (750 мл), зеленчуков
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1/2 ч.л., смляно
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • пармезан - 4 с.л., настърган
  • жълтъци - 2 бр., леко разбити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се запържва в маслото. Зеленчуковият бульон се стопля с прясното мляко в отделни тенджери. Прибавя се лукът и царевичното брашно.

Постепенно се долива зеленчуковият бульон и млякото, като се редуват и се бърка.

Поръсва се със солта и индийското орехче. Вари се около 20 мин., като често се разбърква. Добавя се магданозът, сиренето и жълтъжите, държи се на огъня около 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: