Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с прясно мляко

Печено свинско с прясно мляко

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печено свинско с прясно мляко1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка, бут)
  • прясно мляко - 1.5 л
  • бяло вино - 600 мл, сухо
  • салвия - 2 листа
  • розмарин - 3 стръка
  • масло - 125 г
  • черен пипер - млян и на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в подходящ съд и го залейте с бялото вино. Прибавете няколко зърна черен пипер и оставете месото да престои в маринатата на студено за 48 часа.

Извадете свинското от маринатата и го отцедете.

Загрейте масло и запържете месото от всички страни, докато добие златистокафяв цвят. Преместете го в тава за печене. Добавете розмарина и салвията. Овкусете се със сол и черен пипер. След това залейте с млякото и печете около 90 мин. на 200 градуса.

Месото се сервира, нарязано на резени. Останалият при печенето сос се сгъстява при необходимост и се предлага отделно или месото се залива с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: