Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по венециански с риба

Спагети по венециански с риба

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Спагети по венециански с риба1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка
  • риба - 400 г, филе
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 450 г, от консерва, белени
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на ситни парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Лукът и чесънът се запържва в сгорещен зехтин.

Прибавя се лютата чушка, почистена от семенната част и нарязаните на ситно домати. Оставя се да порви около 5 мин. и се прибавя рибата.

Овкусява се със солта и черния пипер. Оставя се да ври около 20 мин. на слаб огън. Прибавят се спагетите, сварени според указанията на опаковката и отцедени.

Разбърква се внимателно. При сервиране всяка порция се поръсва със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: