Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Желета»Желирани плодове по средиземноморски

Желирани плодове по средиземноморски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Желирани плодове по средиземноморски1 / 2
01/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Желирани плодове по средиземноморски - свеж летен десерт за всеки следобед"

Необходими Продукти

  • портокали - 2 бр.
  • грозде - 1 чепка
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 200 г
  • захар - 200 г
  • желатин - 45 г
  • бяло вино - 600 мл
  • лимонов сок - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в преварена охладена вода за половин час, отцежда се и се разтваря на водна баня.

Триста милилитра вода се кипват и в нея се разтваря захарта. Охлажда се до 40 градуса и се добавя желатинът.

Загрява се леко, без да кипва и се добавя виното и лимоновият сок. Охлажда се.

Плодовете се нарязват на дребно и се нареждат на редове във форма за кекс или в отделни чашки, след което се заливат с желето. Оставят се да се стегнат за 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: