Сладкиш с грис

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сладкиш с грис1 / 2
01/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Семпъл, елегантен и много вкусен сладкиш, който се приготвя изключително лесно и бързо, какво повече може да иска човек?"

Необходими Продукти

  • грис - 2 ч.ч.
  • масло - 125 гр.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 300 гр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • ядки - счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържете малко гриса в стопеното масло. Прибавете разбитото със содата мляко и вани­лията. Разбъркайте, прехвърлете в намаслена тавичка и печете в умерена фурна до златисто.

Изстиналия сладкиш полейте със сироп, сва­рен от 2 ч. ч. вода и 300 гр захар.

Поръсете със счукани ядки или пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кати
кати
Ил ужас как го ядете ле хора
02.01.2014 10:44
4
Aleksandra
Aleksandra
Много интересно сладко, има солен вкус.
08.10.2010 10:33
1