Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме заедно със захарта.
Прибавяме прясното мляко и олиото.
Към тази смес добавяме и брашното, в което сме сложили бакпулвера и какаото.
Половината от сместа за вкусния сладкиш с грис изсипваме в тавата и печем на 180 градуса за около 25 минути.
Прибавяме крема, като към заврялото мляко, в което сме сложили захарта, прибавим и гриса. Когато кремът с грис се сгъсти, сваляме от котлона и прибавяме ванилиите.
Кремът изливаме върху изпеченият блат. Отгоре изливаме останалата част от кексовата смес.
Връщаме отново във фурната за около 20 минути на 180 градуса.
Готовият сладкиш с грис може да украсим с мед, пудра захар или плодове.