Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Сладкиш с грис крем

Сладкиш с грис крем

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Сладкиш с грис крем
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Сладкишът с грис крем поднесете с топинг горски плодове за отлично допълване на вкусовете. Супер бързи вкусен десерт за 0 време"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг - 37 г с вкус на ванилия
  • грис - 9 с.л.
  • захар - 8 с.л. кристална
  • краве масло - 125 г
  • маслени бисквити - 100 г
  • топинг - за украса горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва лъжиците грис и сухата смес пудинг, след което се налива постепенно малко от прясното мляко и се бърка енергично, за да стане на гладка гъста каша без бучки.

В тенджерка се поставя останалото прясно мляко да заври на котлона, прибавя се захарта и се бърка до пълното и разтваряне.

Няколко минути преди да заври прясното мляко, се изсипва гъстата смес и се бърка енергично млякото, докато стане гъст крем. След 2-3 минути кремът с грис се дърпа от огъня и се поставя краве маслото, нарязано на парчета.

Разбърква се до пълното разтапяне на краве маслото. Оставя се да изстине кремът, като периодично се разбърква, за да не хване кора.

В правоъгълна форма се поставя фолио за свежо съхранение и върху него се изсипва кремът.

Заглажда се хубаво и се нареждат бисквитите плътно една до друга, предварително натопени в прясно мляко.

Сладкишът с грис се завива с фолио от всички страни и така полученият сладкиш се поставя в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране се отстранява фолиото и сладкиша с бисквити се обръща в подходяща форма.

Сладкишът с грис крем се украсява се с топинг горски плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: