Начин на приготвяне
В купа се смесва лъжиците грис и сухата смес пудинг, след което се налива постепенно малко от прясното мляко и се бърка енергично, за да стане на гладка гъста каша без бучки.
В тенджерка се поставя останалото прясно мляко да заври на котлона, прибавя се захарта и се бърка до пълното и разтваряне.
Няколко минути преди да заври прясното мляко, се изсипва гъстата смес и се бърка енергично млякото, докато стане гъст крем. След 2-3 минути кремът с грис се дърпа от огъня и се поставя краве маслото, нарязано на парчета.
Разбърква се до пълното разтапяне на краве маслото. Оставя се да изстине кремът, като периодично се разбърква, за да не хване кора.
В правоъгълна форма се поставя фолио за свежо съхранение и върху него се изсипва кремът.
Заглажда се хубаво и се нареждат бисквитите плътно една до друга, предварително натопени в прясно мляко.
Сладкишът с грис се завива с фолио от всички страни и така полученият сладкиш се поставя в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране се отстранява фолиото и сладкиша с бисквити се обръща в подходяща форма.
Сладкишът с грис крем се украсява се с топинг горски плодове.