Пудинг от вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пудинг от вишни1 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • грис - 170 г
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 2 с.л.
  • вишни - 500 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва. Грисът се сварява с млякото, като накрая се добавя 1 супена лъжица захар, ванилията и лимоновата кора.

Грисът се охлажда, добавят се жълтъците, след това се добавят белтъците, разбити на сняг. С малко масло се намазва метална форма и се пълни с една трета от гриса.

Вишните се измиват, отстраняват се костилките и се поръсват с останалата захар. Половината вишни се изсипват върху гриса във формата и отгоре с поливат с половината от останалия грис.

Отгоре се слагат останалите вишни и се покриват с останалия грис. Върху гриса се слага останалото масло и пудингът се пече до златисто на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: