Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Овесен пудинг със сос от вишни

Овесен пудинг със сос от вишни

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Овесен пудинг със сос от вишни
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Перфектният десерт е онзи, който се изяжда по-бързо, отколкото се приготвя"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 200 г
  • захар - 50 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр
  • нишесте - 2 ч.л.
  • ром - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • вода - 1 ч.ч.
  • сладко от вишни - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме вишните от сладкото и ги накисваме в рома. Оставяме ги така около 30 минути и ги отцеждаме.

Смесваме овесените ядки със захарта и ги запържваме в маслото.

Намазваме обилно с масло формичка за печене и в нея изсипваме 1/2 от овесените ядки.Върху тях нареждаме вишните. След това отгоре сипваме останалите овесени ядки и ги изравняваме.

Разбиваме яйцата, млякото, солта и канелата и с тази смес заливаме овесените ядки. Отгоре нареждаме тънки парченца масло.

Печем пудинга около 40 минути.

През това време варим нишестето, размито с 1 ч.ч. вода, и когато се сгъсти добре, го смесваме с изцедения от вишните сироп.

С този сос заливаме изпечения и охладен пудинг, обърнат в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: