Охлювчета с вишни

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Охлювчета с вишни
Снимка: Veca
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Сладко, по-сладко, най-сладко, охлювчета с вишни"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 600 г
  • За плънката
  • вишни - 400 г
  • захар - 100 г
  • канела - 1 ч.л.
  • За намазване
  • яйце - 1 бр.
  • За поръсване
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В малко хладка вода разтворете маята, добавете захар, 1 лъжица брашно, разбъркайте и оставете настрани за 10 минути. След това в дълбока купа сипете брашното, шупналата мая, сол и загрято олиото и замесете тесто.

Покрийте тестото с чиста кърпа и оставете да втаса. През това време пригответе плънката: сложете вишните в тенджера, прибавете захарта, сложете на котлона и оставете да кипне.

Когато се сгъсти, свалете от котлона, прибавете канелата и оставете да изстине.

Втасалото тесто разточете с точилка в правоъгълник и по дължината (от едната страна) намажете вишните.

Навийте на руло и нарежете на парчета. Подредете ги в тава с хартия за печене на дъното.

Намажете отгоре сладките охлювчета с разбитото яйце.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C 30 минути. Готовите охлювчета оставете да се охладят.

Поръсете с пудра захар и сервирайте охлювчета с вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: