Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба в бира

Риба в бира

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба в бира1 / 2
28/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • риба - 2 кг по избор
  • бекон - 500 г
  • бира - 500 мл
  • моркови - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, отрязват се главите и опашките. Реже се на парчета, като се махат костите. Беконът се реже на тънко. Лимонът се изцежда. Парчетата риба се поливат с лимонов сок, поръсват се със сол, черен и бял пипер.

Всяко парче риба се завива с резен бекон и се връзва с конец. Морковите се режат на кубчета. Рибата леко се запържва в маслото. Добавят се морковите. Всичко се залива с бирата и се задушава на среден огън 15 минути.

Рибата се слага в друг съд. Останалото масло се добавя към морковите. Сосът се претрива през гевгир и с него се залива рибата. Задушава се още 20 минути на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: