Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Бяла риба пане с бира

Бяла риба пане с бира

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Бяла риба пане с бира
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
17/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Крехки панирани рибни филенца поднесени с чери доматки и нежен майонезен дресинг."

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 бр. едра
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 1 ч.ч. светла
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме бялата риба и я подсушаваме.

Нарязваме бялата риба внимателно на филета и махаме останалите кости.

Поръсваме всяко филе от риба двете страни с малко сол и черен пипер.

Взимаме подходяща купичка или дълбока чиния. Разбиваме в нея яйцата. Към тях прибавяме бирата и брашното и сол на вкус. Разбъркваме.

Приготвяме си тиган с незалепващо покритие, сипваме в него мазнина и го слагаме на котлона да загрява.

Взимаме филе риба, потапяме го в панировката и го пържим в тиган до готовност от двете страни.

Сервира се топла панираната риба, като може да се изстиска сока на лимон върху нея.

За гарнитура на Бяла риба пане с бира аз използвах зелена салата, добавих чери доматче и дресинг от майонеза и горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: