Сиропирана баница с локум

10/05/2009
от КетиНовак
"Днес ще ви предложим една уникална българска рецепта за сочна, сиропирана вита баница с локум и яйца"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 282
  • Преглеждания за месеца889
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори – 1 пакет
  • локум – 2 кутии
  • яйца – 4 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • олио – 1/2 ч. ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • брашно – 1/2 ч. ч.
  • ванилия – 2 прахчета
  • за сиропа
  • вода – 2 ч. ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме две кори, слагаме ги една върху друга. В единият им край по ширина поставяме по три разтеглени локумчета. Навиваме корите един път.

След това по цялата им ширина насипваме с лъжица от плънката, приготвена от предварително разбитите яйца, захар, олио и брашно с бакпулвера и ванилията. Навиваме корите и ги нареждаме в намазана с мазнина тава. Процедурата повтаряме и с другите двойки кори.

Поръсваме отгоре с олио и печем.

След като изстине, я заливаме с топъл сироп, приготвен от водата и захарта. Покриваме с кърпа за да се задуши.подобни рецепти тук

5 13
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Огнян Росица
Огнян Росица
17.11.2016 19:51
хареса ми много
0
0
Мариана Видова
Стана страхотна. И аз сложих орехи. Като изстине ще кача и снимки. От тук нататък само така ще я приготвям!
0
0
мъж
мъж
10.05.2014 16:41
ама че глупости - навиваме корите, след това мажемс плънката, после пак навиваме
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв