Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Супа-пюре от леща с яйца

Супа-пюре от леща с яйца

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Супа-пюре от леща с яйца1 / 2
02/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч. (400 г)
  • лук - 1 глава (50 г) кромид
  • чесън - 10 - 12 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л. (20 г)
  • червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лещата, залейте я с 600 мл студена вода, добавете ситно нарязаните лук и чесън е сварете до готовност.

Претрийте супата през гевгир, а към полученото пюре добавете брашното и червения пипер, които предварително сте запържили в олиото.

Разбъркайте добре, добавете 3 ч.ч. гореща вода и сол и варете супата 7-8 минути на тих огън.

Поднесете ястието топло, гарнирано с пресен магданоз и твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: