Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пюрета»Леща пюре с яйца и колбас

Леща пюре с яйца и колбас

Леща пюре с яйца и колбас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С богат и наситен вкус, това далеч не е леща, това е вкусно ястие, приготвено с много любов"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • колбас - 200 г пресен
  • лук - 2 глави кромид
  • масло - 65 г растително
  • краве масло - 30 г
  • вода - 900 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и сварете лещата. Отцедете готовата леща и я пасирайте.

Добавете към пюрето задушения до омекване наситнен лук и подправете със солта и черния пипер.

Разбъркайте сместа и я изсипете в намаслена тава.

Направете с лъжица кладенчета, в които внимателно чукнете яйцата, а между тях подредете кръгчета от колбаса.

Полейте лещата с яйца с останалите олио и масло, посолете и запечете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: