Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с дреболии и ориз

Агнешка супа с дреболии и ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Топла агнешка супа, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г, сварени
  • сол
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • ориз - 1 каф.ч.
  • бульон - 1.5 л прецеден от дреболиите
  • олио
  • джоджен
  • черен пипер
  • за застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете олиото.

След като се сгорещи, запържете нарязаните морков, лук и чесън. След няколко минути прибавете нарязаните агнешки дреболии и ориза.

Прибавете подправките и налейте бульона. Оставете да ври, докато омекнат зеленчуците.

Разбийте яйцето с млякото и брашното. Сложете на котлона и сипете от бульона.

Варете застройката 5 минути и я върнете на тънка струя към агнешката супа. Свалете от котлона и сервирайте гореща.

Агнешката супа с дреболии и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: