Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с печени чушки

Хумус с печени чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Хумус с печени чушки
Снимка: Ilaria
1 / 3
27/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"И да не забравите да донесете препечени филийки, не че и без тях този хумус не е великолепен"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г от консерва
  • чушки - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамово семе - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат и се обелват. Нарязват се на едро. Сусамът се запича на сух тиган за 2 минути при непрекъснато бъркане.

Нахутът се смесва с чушките, чесъна и сусама. Сместа се пасира.

Лимонът се изцежда, сокът се добавя в пюрето.

Добавя се олиото, солта и черният пипер, всичко се разбърква и се сервира с арабски хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: