Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Обикновени блини

Обикновени блини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Обикновени блини1 / 2
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Който ви носи топли блини в кревата сутрин, той ви обича истински"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 2.5 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна купа разбъркайте заедно яйцата, захарта и солта. Пресейте брашното в друга купа и добавете към него млякото.

Разбъркайте и прибавете към горната смес.

Загрейте тиган, леко го намажете с олио и гребвайте от сместа.

Изпържете блините, като върху всяка една слагайте по малко масло, за да останат меки.

Поднесете с пълнеж по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: