Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на ръка в купа. Добавяме захарта. солта и кефира. Бъркаме и добавяме 1 ч.ч. брашно.
Продължаваме да бъркаме и добавяме половината топла вода.
След това сипваме останалото брашно, останалата вода и олиото.
Смесваме хубаво.
Загряваме тефлонов тиган на котлона и намазваме с повечко олио.
Гребваме половин черпак от сместа за нашите блини и сипваме в средата на тигана. Леко с кръгови движения разстиламе сместа, като вдигнем за малко тигана на горе и завъртим в две посоки.
След около 20 секунди обръщаме и след още 20 секунди изваждаме готовите палачинки в чиния.
Така приготвяме всички бързи блини и ги подреждаме една върху друга.
Сервираме лесните блини с любимо сладко, шоколад, мед, кленов сироп, плодове и др.
Коментари