Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Торта с орехи и аромат на ром

Торта с орехи и аромат на ром

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Торта с орехи и аромат на ром
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 28 с.л.
  • пудра захар - 24 с.л.
  • масло - 250 гр.
  • орехови ядки - 200 гр.
  • ванилена захар - 1 опаковка
  • бакпулвер - 20 гр.
  • есенция ром - 2 бр.
  • за крема
  • крема сирене - Филаделфия 175 гр.
  • пудра захар - 150 гр.
  • сладкарска сметана - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавят бакпулвера, ванилената захар и есенцията ром. Разбива се отново. Прибавят се постепенно брашното, като се бърка с лопатка.

След поемането на брашното се добавят смелените орехови ядки и се разбърква отново.

Сместа се изсипва в намаслена голяма тава или покрита с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 50 мин. или до готовност.

За крема се разбива сиренето добре и се прибавя пудрата захар. Разбива се сметаната и към нея се прибавя сиренето, като се бърка вече с лъжица.

След изстиване на сладкиша се разрязва внимателно на два блата.

Намазва се долния блат с крема и се похлупва с горния. Поръсва се с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: