Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с орехи и аромат на масло

Печена тиква с орехи и аромат на масло

Печена тиква с орехи и аромат на масло
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Толкова апетитна печена тиква отдавна не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • мед - на вкус
  • орехи -
  • масло - 1/2 пакетче
  • канела
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре самата тиква.

Нарязваме я и почистваме от семките.

Нареждаме я в тава, която може да бъде покрита с хартия за печене.

Нарязваме маслото и върху парчетата тиква поставяме по малко от него.

Отгоре изсипваме по малко мед, а върху меда - смлените орехови ядки.

Може да наредим цели такива, зависи от предпочитанията ни.

Отгоре поръсваме с малко канела.

Наливаме по дъното на тавата вода и поставяме в печката.

Печем тиквата в предварително загрята фурна на 190 °C за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: