Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлювчета с кайма

Охлювчета с кайма

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Охлювчета с кайма
Снимка: Ваня Благоева
1 / 3
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме за меко тесто;
  • мая - 1 кубче
  • вода - малко хладка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • За плънката
  • лук - 3 глави кромид
  • кайма - 250 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за запръжка
  • За заливка
  • кисело мляко - 3 кофички
  • чесан - 3 - 4 скилидки
  • вода - 200 - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме водата и слагаме маята и захарта, след което почваме да прибавяме солта и брашното. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 20-30 минути.

През това време в тиган нарязваме лука и в малко олио го запържваме. Щом е готов лукът, прибавяме каймата, черния пипер и солта и пържим, докато се изпържи и каймата. Готовата плънка оставяме да изстине.

Тестото го делим на 4 топки и всяка една разточваме и поръсваме с по-малко плънка, навиваме и режем, както се реже руло (правим си охлювчетата) и ти слагаме да ги печем.

Готовите ги изваждаме и нареждаме в чинии и заливаме с вече разбитото кисело мляко с водата и настъргания чесън в него. Оставяме ги за 2-3 часа в хладилник, за да омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: