Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава охлювчета

Баклава охлювчета

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436651
Баклава охлювчета
Снимка: Мартина Тракова
1 / 4
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете за тези баклавени охлювчета, които се топят в устата и не са никак трудни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • орехи - 350 г
  • масло - 150 г
  • канела - на вкус
  • олио - за намазване
  • за сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 800 г
  • ванилия - 1 течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме орехите и слагаме канела на вкус. Взимаме 3 кори, като между тях намазваме с малко олио. Поръсваме отгоре от орехите и канелата и завиваме на стегнато руло.

Нарязваме рулото на 1-2 см и подреждаме с разреза нагоре плътно в намазнена тава. Това се повтаря, докато свършат корите и плънката.

Ако са ни останали от орехите, може да се поръсим върху баклавата. Когато сме наредили цялата тава, слагаме маслото, като гледаме на всяко охлювче да има парченце масло.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути или до златисто. Изчакваме хубаво да изстине.

Слагаме водата и захарта на котлона. След като заври, засичаме 25 минути и сиропът е готов. Добавяме ванилията и заливаме напълно изстиналата баклава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: