Пепиториас

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пепиториас1 / 2
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквени семки - 1 ч.ч. сурови
  • сусам - 1/3 ч.ч.
  • олио - 2 ч.л.
  • мед - 1/2 ч.ч. течен
  • орехи - 1/3 ч.ч. едро смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамът се запича за половин минута на сух тиган при непрекъснато бъркане и се оставя да се охлади.

На сух тиган се запичат и тиквените семки на среден огън за 4 минути при непрекъснато бъркане, като се внимава да не загорят. В малък съд на среден огън се излива половината олио. Добавя се медът и се оставя да кипне.

Вари се на среден огън 5 минути. Котлонът се изключва, но съдът остава на него. Добавя се сусамът и тиквените семки. Разбърква се и се добавят ореховите ядки.

С шпатула, намазана с олио, се разбърква, за да попие медът във всяка ядка и семка. Сместа се излива в тава, постлана с хартия за печене и напръскана с олио. Заглажда се бързо.

Оставя се да изстине за 45 минути. Хартията в тавата се повдига и изстиналата смес се начупва на късове. Съхранява се в затворен буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много бих се радвала, ако качите снимка да видя как изглежда!
13.05.2016 15:43