Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Сиропирани сладки с парено тесто (Тулумби)

Сиропирани сладки с парено тесто (Тулумби)

Сиропирани сладки с парено тесто (Тулумби)
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
14/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Всяка хапка от тези тулумбички е истинска наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • парено тесто
  • вода - 350 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 60 г
  • яйца - 3 или 4 зависи от големината
  • сироп
  • вода - 300 мл
  • захар - 250 г
  • канела - 1 пръчка
  • ванилия - 1
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с вода смесете масло, сол и захар да заври.

Сипете наведнъж брашното и бъркайте, докато се отлепи от стените на съда.

Свалете от котлона, добавете яйцата едно по едно и бъркайте с дървена лъжица, докато тестото поеме яйцата.

Сипете пареното тесто в пош, шприцовайте в загрято олио малки тулумби и пържете до златисто от всички страни.

Загрейте вода, захар, ванилия и пръчка канела за 5 минути и сваляте сиропа от котлона.

Пускайте по 5-6 сладки да попият от сиропа и извадете сиропираните сладки в поднос.

Охладете и почерпете със сиропирани сладки с парено тесто.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: