Начин на приготвяне
Оризът се слага да се вари с една чаена чаша вода. Вари се, докато водата се абсорбира напълно.
След това при непрекъснато бъркане се прибавя прясното мляко и захарта.
Оризът с прясното мляко се оставят да се вари около 10-тина минути.
През това време отделно разбиваме нишестето, жълтъците и 1/2 чаена чаша вода.
След това при непрекъснато бъркане се добавя към ориза. Бърка се непрекъснато, докато заври. След това се остава да ври около 5-10 минути. След това се добавя и ванилията.
Получената смес изсипах в купа от виенско стъкло. Поставям купата от виенското стъкло във по-голяма тава, в която сипвам вода.
Млякото с ориз по турски се пече на водна баня. Пекох на 180 градуса.
Оризът се пече, докато получи приятна златиста коричка. След като се извади от фурната, се покрива с по-голяма чиния.
Сутляшът се поднася леко охладен.
Коментари