Начин на приготвяне
Пшеницата, бобът и нахутът се накисват поотделно във вода един ден преди да се сготвят. На следващия ден се варят поотделно.
Сушените кайсии се нарязват и се накисват във вода. Стафидите се накисват в топла вода, а смокините в прясно мляко. Пшеницата се слага в отделна тенджера да ври.
Постепенно се разбърква. След като започне да се сгъстява, се добавят бобът и нахутът. Оставят се на огъня 30 мин. След това се добавят оризът и захарта.
После се добавят стафидите, смокините и кайсиите. Единият портокал се нарязва и се слага в тенджерата. Ябълката се рендосва и се слага в тенджерата.
Кората на другия портокал се рендосва и се изцежда сокът. Всичкото това трябва да ври хубаво. Ако трябва, се добавя още топла вода. Трябва да стане като гъста кашичка. Преди сервиране се украсява с нар, орехи и лешници.