Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пушена треска с шампанско и спагети

Пушена треска с шампанско и спагети

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пушена треска с шампанско и спагети1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • шампанско - 125 мл
  • сметана - 250 мл
  • треска - 200 г пушена, нарязана
  • зелен лук - 2 с.л. нарязан
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • спагети - 375 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат.

Чесънът се запържва в сгорещения зехтин на умерен огън 30 секунди, след което се прибавя шампанското, а след 2-3 минути и сметаната.

Сосът се оставя на огъня 3-4 минути, докато се сгъсти. Прибавят се рибата, зеленият лук, копърът, сол и черен пипер на вкус.

Смесва се със спагетите, разбърква се добре и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: