Начин на приготвяне
Измиване под течаща вода ескаролата и бейби спанака. Отцеждаме добре и смесваме в купа или директно в салатиера заедно с дивия лук, накъсан на малки стръкчета.
Нарязваме чери доматите и ги подреждаме около зелената салата. Отгоре подреждаме рибата, за предпочитане на тънки филенца, и поръсваме с орехите.
Загряваме захтина на силен огън и запържваме гъбите за 2-3 минути, след което намалваме силата до умерена и слагаме щипките сол и накълцания чесън. Гъбите също може да се нарежат, ако са по-големи.
Задушаваме, разбърквайки от време на време, още 8-10 минути, и отцеждаме от мазнината.
Топлите гъби разполагаме в центъра на салатата и поднасяме с винегрет, приготвен от смесения зехтин с балсамовия оцет и сол.
Добър апетит!
Коментари