Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с праз

Щрудел с праз

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Щрудел с праз
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • праз - 800 г лук
  • кори за баница - 12 точени
  • сушени домати - 60 г
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 60 г
  • сметана - 150 мл готварска растителна
  • зехтин - 80 мл
  • естрагон - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чили - щипка лют пипер
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - на намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязания на шайби праз в зехтина. Скилидката чесън се запържва леко и се изважда. Добавяме доматите и овкусяваме със сол и пипер.

След като се карамелизира празът, добавяме орехите. Разбъркваме и добавяме сметаната, скълцаните естрагон и магданоз.

Две по две намазваме корите със зехтин и поръсваме между тях с лютия пипер. Нарежда се на две места по шест и върху тях се разпределя плънката.

Навива се на две рулца и отново се намазва със зехтин. Нареждат се в тава и се запичат на 190 градуса за около 40 мин. Печем до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Никога не съм го правила с орехи, ще опитам!
31.01.2016 14:46