Прасковен щрудел

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Прасковен щрудел
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Този щрудел е истинско блаженство за всички сетива"

Необходими Продукти

  • праскови - обелени и почистени около 1 кг излязоха
  • захар - около 300 г (зависи колко сладко обичате)
  • ванилия
  • канела - Пръчица
  • мазнина
  • орехи - 100 г
  • кори за баница - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на делонги на функция тиган изсипах ситно нарязаните праскови, захарта, канелената пръчица и ванилията и ги оставих да си къкрят около 30 минути, като леко разбърквах.

Когато останаха готови, оставих настрана хубаво да изстинат (не пречи да са топли, но заради малчугана предпочетох изстинали).

Натрошихме орехите и започнахме:

1. Взимаме лист кора сгънат на две намазва се хубаво с олио (в нашия случай беше олио, че кокосовото ни масло свърши, но ако имате кокосово, препоръчвам него - придава след изпичането много приятен аромат и вкус).

2. Отгоре слагаме втори лист и по средата слагаме прасковите, като соса разнасяме, ако е повечко по целия лист.

3. Поръсваме с орехи и завиваме ароматния щрудел.

Пекох във фраера на 180°C, докато преценя, че са готови (не проследих времето, но около 15 минути). Преди да ги сложа да се пекат, леко отново намазних отгоре.

При сервиране поляхме със сока от праскови и поръсихме с натрошени орехи прасковения щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: