Чийзкейк с череши

ВаняВаня
Чирак
11830041456
Чийзкейк с череши1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Тази рецепта е за любителите на истинския чийзкейк - толкова много аромати на едно място надали сте усещали от първата хапка"

Необходими Продукти

  • бисквити - 180 г чаени
  • масло - 120 г
  • рикота - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • кисело мляко - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 30 г
  • лимони - 1 бр., сок
  • череши - 1/2 кг
  • захар - 4 с.л.
  • ликьор - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се намачкват с 80 г масло, до получаване на еднородна смес. Разстила се в тавичка върху хартия за печене и се притиска.

Разбиват се двата вида сирена, киселото мляко и яйцата. Отделно се смесват захарта, брашното и останалото масло. Двете смеси се разбъркват и се сипва лимоновият сок.

Изсипва се върху бисквитения блат. Слага се във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса и се пече 50 минути.

Черешите без костилките се сваряват със захарта във вода, до почти пълното и изпаряване. Охлаждат се и се налива ликьорът. Разстилат се върху изстиналия чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: